Košarica Količina:

0


Znesek:

0,00

34 let z vami
Pokličite nas na 01 530 26 50
Za odpadni avto akumulator vam vrnemo 7% od kapacitete pri nakupu v trgovini pon.-petek: 7h do 18h, sobota: 8h do 13h

Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Spletne cene
Pri nakupih v spletni trgovini veljajo Spletne cene. Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru plačila z gotovino ali z eno od plačilnih kartic, ki so navedene ali s plačilom predračuna z nakazilom na tekoči račun. Spletna cena velja tudi pri nakupu na obroke.
Spletna cena velja tudi za nakupe v trgovini, Ljubljana, Brnčičeva 29b, če se kupec pred nakup registrira v našo bazo kupcev. 
Če se kupec ne želi registrirati, spletnega popusta ne upoštevamo.
 
Popusti
Popusti navedeni v spletni trgovini veljajo tudi za nakupe v trgovini na Brnčičevi 29b.

Zaveza kupca
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne bomo upoštevali.

Odpadni avtomobilski akumulatorji
Popust v višini 7% od kapacitete akumulatorja
Če nam ob nakupu avtomobilskega akumulatorja oddate odpadni avtomobilski akumulator, vam bomo za odpadni avtomobilski akumulator priznali popust v višini 7% od kapacitete akumulatorja. Popust velja samo za osebni prevzem oz. dostavo odpadnega akumulatorja v trgovino.

Osebni prevzem blaga v naši poslovalnici
Trgovina Velog d.o.o., Brnčičeva 29b, 1231 Ljubljana Črnuče (od ponedeljka do petka, med 7.00 in 18.00 uro ter sobota med 8.00 in 13.00 uro).Ob prevzemu je možno plačilo z gotovino, s plačilnimi karticami ali plačilo na obroke Leanpay.

Po oddanem spletnem naročilu, kjer ste za način dostave/prevzema označili osebni prevzem, bomo za vaša naročila blago pripravili v dogovorjenem dobavnem roku na zgoraj navedenem prevzemnem mestu. 
 
Dostava blaga
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta dostavni službi Intereuropa in DPD, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Strošek dostave
Strošek dostave je naveden poleg posameznega izdelka v spletni trgovini ter se prišteje tudi v spletni košarici pred in ob oddaji naročila.
Strošek dostave je enoten za pošiljke na naslov v Sloveniji s hišno številko do nadmorske višine 600 m. Zagotovljen mora biti dostop s 5 t tovornjakom.
Za določene izdelke dostava z dostavno službo ni mogoča in je možen samo osebni prevzem v trgovini.
Za dostave izven Slovenije se posebno obračunajo stroški dostave.
 
V kolikor prejemnik ob poskusu prve dostave ni dosegljiv, se paket poskuša dostaviti drugič, in če je potrebno tudi tretjič. Po prvem neuspešnem poskusu dostave prejemniku ima dostavna služba pravico paket dostaviti na svojo dostavno/sprejemno točko. Dostavna služba bo prejemnika obvestila o nazivu in naslovu dostavno/sprejemne točke. V primeru dostave na dostavno/sprejemno točko, bo prejemnik paket lahko prevzel v sedmih koledarskih dneh. V kolikor v tem času paket ni prevzet, bo vrnjen pošiljatelju. 
Dostavna služba v primeru dostave v večstanovanjsko stavbo izvaja predajo paketa na glavnem vhodu v večstanovanjsko stavbo in ni dolžna opraviti predaje paketa na vhodu v posamezni del večstanovanjske stavbe. Ko se paket dostavi v hotele, bolnišnice, univerze, državne službe ali poslovne objekte, kjer obstaja vložišče ali osrednji prostor za sprejem, se lahko paket dostavi v vložišče ali na osrednje prejemno območje. 

Reakcijski čas
Blago, ki je na zalogi, in ki je med delavniki naročeno do 12h, bo dostavljeno naročniku predvidoma naslednji dan. To ne velja za naročila, ki so dana pred dela prostim dnevom (naročila oddana v petek ali pred prazniki).

Prevzem blaga
Kupec mora prejeto blago takoj ob prevzemu pregledati. Če je v poslanem paketu karkoli poškodovano, mora kupec prejem pošiljke zavrniti ter nas o tem v najkrajšem možnem času obvestiti.

Bančna provizija
Bančne provizije za gotovinsko plačilo ali plačilo s karticami ne obračunavamo.

Odveza odgovornosti
Po svojih najboljših možnostih se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru vas bomo obvestil o spremembah in vam omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 
Ponudnik lahko odstopi od pogodbe v primeru ugotovitve stvarne napake po 46. členu OZ. Za stvarno napako se šteje napaka pri bistvenih lastnostih predmeta in vseh podatkih, ki se štejejo kot odločilni za nakup artikla ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil, oziroma pogodbe s tako vsebino ne bi sklenil. Pod stvarne napake se šteje tudi napaka v ceni v primeru bistvene zmote.

Vračilo naročenega blaga
Če z artklom, ki ste ga naročili preko spleta, niste zadovoljni, ga lahko v roku 14 dni na vaše stroške vrnete in kupnino vam bomo povrnili v roku treh dni.
Artikel morate vrniti v nepoškodovani embalaži brez vidnih znakov uporabe. Na akumulatorskih terminalih ne sme biti vidnih znakov uporabe.

Akcijska ponudba
V akcijski ponudbi so uvrščeni izdelki z visokimi popusti. Ponudba izdelkov v Akcijski ponudbi je začasna. Traja navadno toliko časa, dokler zaloga izdelkov, ki smo jih uvrstili v to ponudbo, ne poide. Pridržujemo si pravico, da umaknemo izdelek iz Akcijske ponudbe brez napovedi.
Cena izdelka s popustom, kot je objavljeno v Akcijski ponudbi, velja le v času objave.
Kupec se z naročilom blaga na spletni strani www.akumulator.si obvezuje, da sprejema Pogoje poslovanja.

Svetovanje pred nakupom
Prizadevamo si, da za vsak proizvod, ki ga nudimo, objavimo na spletni strani čim več informacij. Pri objavi smo omejeni na informacije, ki jih prejmemo od proizvajalca določenega produkta. Dodatnih informacij praviloma ne moremo ponuditi.
Obiskovalce naše spletne strani prosimo, da si najprej preberejo objavljeno gradivo v zvezi s posameznim proizvodom.

Odgovore na večino splošnih vprašanj v zvezi z akumulatorji, najdete na faq.akumulator.si, odgovore na vprašanja v zvezi s solarnimi sistemi pa na www.energija-solar.si.

Kupcem svetujemo brezplačno pred nakupom v razumnem obsegu. Svetujemo le o proizvodih, ki jih nudimo in ki so kupljeni pri nas. O proizvodih, ki jih ponujajo druga podjetja, ne dajemo mnenj.
Telefonskih navodil v zvezi z namestitvijo solarnih sistemov ne dajemo. Lahko vam ponudimo storitev montažerja.
Svetovanje je lahko po telefonu, vendar v omejenem časovnem obsegu. Na vprašanja, ki nam jih boste posredovali po kontaktnem obrazcu, praviloma odgovorimo v najkrajšem možnem času.
Kupcem, ki imajo več vprašanj, predlagamo, da se vnaprej dogovorijo za sestanek v naši trgovini na Brnčičevi 29b, Ljubljana, saj se jim bomo na ta način lažje popolnoma posvetili.
 
Načini plačila
Naročeno blago v vrednosti do 400€ pošiljamo s plačilom po povzetju. Za naročeno blago nad to vrednostjo vam bomo poslali predračun. Po prejemu plačila prične teči rok za dobavo naročenega blaga.

V trgovini Velog d.o.o., na Brnčičevi ulici 29b, 1231 Ljubljana-Črnuče vam omogočamo naslednje načine plačila: 

Plačilo ob prevzemu v primeru dostave (po povzetju)
V kolikor želite plačati pošiljko ob prevzemu na vašem naslovu, nas o tem obvestite ob oddaji naročila. Kupnino plačate dostavljavcu z gotovino, ko vam le-ta dostavi naročeno blago na vaš naslov.
Ob dostavi in plačilu po povzetju zaračunamo strošek dostave. Podatek o višini stroška dostave je neveden na spletni strani pod ceno artikla. 
Če se želite izogniti plačevanju ob prevzemu priporočamo, da izberete način plačila po predračunu ali plačilo z gotovino ali plačilno kartico ob osebnem prevzemu v naši poslovalnici.

Plačilo po ponudbi/predračunu (s predhodnim nakazilom)
V primeru, da želite vaše naročilo plačati preko predračuna, nam to sporočite ob oddaji naročila. V najkrajšem času bomo na vašo elektronsko pošto poslali predračun. Ko je plačilo predračuna razvidno na našem bančnem računu, vaše naročilo obdelamo do konca in zagotovimo dostavo/prevzem blaga.

Plačilo z gotovino ali plačilno kartico (tudi na obroke) ob osebnem prevzemu - Črnuče
V primeru, da želite blago osebno prevzeti in plačati na našem prevzemnem mestu Velog d.o.o., Brnčičeva ulica 29b, 1231 Ljubljana Črnuče, nas na to opozorite  ob oddaji naročila. V tem primeru je možno plačilo:
a. z gotovino
b. s plačilno kartico (BA, Karanta, Visa, MasterCard, Maestro, Diners).
c. plačilo na maksimalno 12 enakih obrokov, z NLB karticami z odloženim plačilom (NLB MasterCard, NLB Visa, NLB Karanta, Diners) preko POS terminala
d. Leanpay obročno plačevanje 
Preprost in inovativen način obročnega nakupovanja, ki od uporabnika ne zahteva obiska banke ali odvečne papirologije.

Več o obročnem odplačevanju preberite v rubriki Nakupi na obroke.