Košarica Količina:

0


Znesek:

0,00

34 let z vami
Pokličite nas na 01 530 26 50
Za odpadni avto akumulator vam vrnemo 7% od kapacitete pri nakupu v trgovini pon.-petek: 7h do 18h, sobota: 8h do 13h

Sončna elektrarna 8,6kW s hranilnikom Kstar 10kWh, brez oddaje v omrežje

Sončna elektrarna 8,6kW s hranilnikom Kstar 10kWh, brez oddaje v omrežje
  • po ponudbi
  • Šifra artikla:

    S17 01 1440

Info na 01 530 26 50 ali nam pišite.

K izdelku, ki ste ga dodali v košarico, priporočamo tudi...

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Sončna elektrarna 8,6kW s hranilnikom 10kWh le za samooskrbo.

Če si želite zagotoviti delno samooskrbo z energijo, viške energije pa shraniti v baterijah, namesto da bi jih oddajali v omrežje, potem je ta sončna elektrarna prava za vas.

Če želite ponoči polniti baterije s poceni elektriko in shranjeno energijo uporabljati podnevi, je to še en argument več za nakup takšne sončne elektrarne.

Če imate streho postavljeno v smeri vzhod - zahod, boste lahko optimalno izkoristili moč solarnih modulov, saj razsmernik omogoča namestitev dveh vej solarnih panelov.

Če vam je Elektro zavrnil vlogo za sončno elektrarno, vi pa si želite zagotoviti svoj vir elektrike, je to prava izbira.

Če NE želite imeti sončne elektrarne pri kateri bi ob izpadu omrežja ostali brez elektrike, potem si izberite to sončno elektrarno.

Sončna elektrarna, ki ne izvaža viškov v omrežje, porabi proizvedeno energijo tam kjer nastaja. Navadno se delovanje sončne elektrarne nastavi tako, da solarna elektrika neposredno napaja električne porabnike, Viški se shranjujejo v baterijah. Če je energije iz solarnih modulov premalo, razsmernik dodaja še shranjeno energijo iz baterij. Če je energije iz obeh solarnih virov še premalo ali je sploh ni, se dodaja elektrika iz omrežja.
Če je  podnevi poraba glede na moč solarnih modulov premajhna in so baterije polne, se proizvodnja solarne energije začasno ustavi. Zato je treba zagotoviti podnevi, ko se solarna elektrika ustvarja, delovanje čim več električnih porabnikov. S tem tudi podaljšujemo življenjsko dobo baterije in povečujemo efektivnost izrabe sončne elektrike.

Tisti imetniki, ki imajo dvotarifni števec, lahko polnijo baterijo ponoči s cenejšim tokom, ter podnevi to energijo uporabijo.

Ker je pričakovana življenjska doba sončne elektrarne 25 do 30 let, smo izbrali le najbolj kvalitetne proizvode z dolgo garancijsko dobo.

Na streho boste namestili 18 super efektivnih monokristalnih Bluesun "shingled" solarnih modulov vsak z močjo 480W (kliknite na besedilo v modri barvi), skupaj torej  8,6kW solarne površine. Zato je potrebno okoli 36m2 površine. 
Proizvajalec zagotavlja ¸12 letno garancijo za solarne panele.

Konstrukcija za namestitev solarnih modulov na streho, je proizvod znanega nemškega proizvajalca K2. Izbrali smo konstrukcijo, ki ustreza tudi najbolj zahtevnim vetrovnim conam Slovenije in snežni odeji.
K2 nudi 10 letno garancijo za svoje izdelke. 

Srce sončne elektrarne je All in one naprava, ki združuje10kW trifazni hibridni razsmernik z li-ion baterijo 20kWh. Naprava omogoča brezhibno delovanje sončne elektrarne tudi v primeru izpada omrežja. Razsmernik ima poseben UPS izhod na katerega se vežejo kritični porabniki ( npr. hladilniki, zamrzovalne skrinje, peči, luči, TV, toplotne črplake, itd.) Ti porabniki bodo delovali tudi ponoči toliko časa, dokler bo na razpolago energija v baterijah,

Li-ion baterije, so narejene v tehnologiji LiFePO4, ki zagotavlja popolno varnost. Zato je mogoče napravo namestiti tudi v bivalni prostor. Proizvajalec baterij je firma CATL, ki je ena od treh največjih in najbolj kvalitetnih proizvajalcev li ion baterij. Baterije imajo 10.000 ciklov, torej izredno dolgo življenjsko dobo ( več kot 20 let). Baterije je mogoče prazniti do 90%, kar nudi veliko uporabno kapaciteto. Ta dva podatka si velja zapomniti, če boste baterije CATL primerjali s konkurenco. 

Za postavitev takšne sončne elektrarne je potrebno enostavno soglasje elektro distributerja.
Preberite si koristne nasvete o solarnih sistemih na energija-solar.si