Košarica Količina:

0


Znesek:

0,00

34 let z vami
Pokličite nas na 01 530 26 50
Za odpadni avto akumulator vam vrnemo 7% od kapacitete pri nakupu v trgovini pon.-petek: 7h do 18h, sobota: 8h do 13h

PV ogrevanje vode z mikro inverterji - po vaši izbiri

PV ogrevanje vode z mikro inverterji - po vaši izbiri
PV ogrevanje vode z mikro inverterji - komplet si pripravite sami.

Na izbiro je več solarnih modulov različne moči in tehnologije. Na mikro inverter se lahko priključijo štirje moduli, zato je najbolj ekonomična izbira štirih ali osmih modulov.

Za pogled podrobnosti posamezne komponente kliknite za simbol puščice na desni: 

Podrobnejši opis in tehnične specifikacije kompleta.
V primeru nejasnosti, nas kontaktirajte.
 • 1.045,77 € vključno z DDV
 • ali od 27,85 € / mesec | Izračun obrokov

 • Šifra artikla:

  S17 01 3000

Strošek dostave: 85 €

Info na 01 530 26 50 ali nam pišite.

K izdelku, ki ste ga dodali v košarico, priporočamo tudi...

Komplet vsebuje:
 • Izberite solarne moduleIzberite od najmanj 4 do 8 solarnih panelov. Seštevek moči (W) solarnih panelov pomeni , da boste imeli na razpolago več elektrike za ogrevanje.
 • Solarni kabelOcenite potrebno dolžino solarnega kabla od solarnih modulov do zaščitne omarice.
 • Trifazni mikro razsmernikMikro inverter ima izhod za 4 solarne module. Če boste izbrali več kot 4 solarne module, morate natočiti dva.
 • Zaščita Nujna zaščita sončne elektrarne.
  1x
 • Smart meterTrifazni smart meter boste potrebovali v primeru, če boste prejeli od elektro distributerja soglasje le za lastno rabo, brez izpustov v omrežje.
  1x
Skupaj:
Dodaj v košarico

Opis izdelka

PV ogrevanje vode s sončnimi moduli.

Ogrevanje vode s sončnimi moduli in mikro inverterji je prav gotovo poceni in zanimiva rešitev. V tem primeru solarna elektrika ni namenjena le gretju vode ampak lahko tudi drugim izbranim porabnikom. Mikro inverterji so najboljša izbira tudi v primeru, da je kakšen modul stalno ali občasno zasenčen.

Če je solarni sistem z mikro inverterji, je zaradi senčenja manjša proizvodnja le tistega modula, ki je senci. Sicer pa se proizvodnja vseh modulov zmanjša.

Za gradnjo takšne elektrarne je potrebno soglasje elektro distributerja. Če ne boste prejeli soglasja za oddajo viškov v omrežje, lahko zaprosite za sončno elektrarno le za lastne potrebe. Takšno soglasje boste brez dvoma dobili.

Namestitev je enostavna - poleg solarnih modulov se namestijo mikro razsmerniki, ki pretvarjajo enosmerni tok v izmenični tok 240V. Mikro razsmerniki se z kablom povežejo z elektro omarico hiše ali stanovanja. 

Ogrevanje vode bo delovalo tudi v primeru, če solarne elektrike ne bo zadosti. Elektrika iz omrežja bo zagotovila potreben manjko.

Ogrevanje vode s fotovoltaičnimi moduli za elektriko, je efektivno, preprosto za namestitev, skoraj brez vzdrževanja in cenejše kakor ogrevanje s termičnimi solarnimi moduli. 

Komplet za solarno ogrevanje vode sestavlja 4 do 8 fotovoltaičnih modulov, ter 1 -2 mikro razsmernikia. Solarni paneli se navadno namestijo na streho.

Vsekakor vam priporočamo vgradnjo AC omarice, ki bo ščitila vaš solarni sistem. 

Če boste prejeli soglasje le za lastno rabo, morate vgraditi tudi Smart meter, s katerim boste omejili izpust viškov elektrike v omrežje.

Na vašo željo lahko paket ogrevanja vode z mikro inverterji tudi montiramo. Če bo montaža na stanovanjskem objektu, lahko za material in storitev uporabimo znižan DDV 9,5%.

S klikom na povezavo ogrevanje vode s paneli za elektriko, si lahko več preberete o tem.

Preberite si koristne nasvete o solarnih sistemih na energija-solar.si