Košarica Količina:

0


Znesek:

0,00

34 let z vami
Pokličite nas na 01 530 26 50
Za odpadni avto akumulator vam vrnemo 7% od kapacitete pri nakupu v trgovini pon.-petek: 7h do 18h, sobota: 8h do 13h

Sončna elektrarna 10kW s hranilnikom Kstar 10kWh, brez oddaje v omrežje

Sončna elektrarna 10kW s hranilnikom Kstar 10kWh, brez oddaje v omrežje
  • po ponudbi
  • Šifra artikla:

    S2 03 100 01

Info na 01 530 26 50 ali nam pišite.

K izdelku, ki ste ga dodali v košarico, priporočamo tudi...

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Sončna elektrarna s hranilnikom Kstar 10kW 10kWh le za samooskrbo.

Privoščite si sončno elektrarno s katero si boste zagotovili veliko stopnjo samooskrbe z elektriko in ki bo delovala tudi v primeru izpada omrežja. Idealna izbira za gospodinjstva, ki ne morejo dobiti soglasja za elektrrarno z oddajo viškov v omrežje. 10kW elektrarna z 10kWh hranilnikom je ob ponujeni možnosti subvencije Eko sklada, najbolj optimalna izbira.

Hibridna sončna elektrarna 10kW shranjuje viške energije v 10kWh li-ion baterijo, je zgrajena s hranilnikom Kstar 10kW 10kWh  (za ogled kliknite na besedilo v modrem). Kakšen bo letni izplen proizvodnje električne energije je nemogoče izračunati, saj je odvisen od vrste dejavnikov. Osnovno vodilo je : bolj kot bo sončna elektrarna obremenjena v dnevnem času, takrat ko se proizvaja solarna elektrika, višja bo stopnja izkoriščenosti.

Sončna elektrarna bo delovala v vsakem primeru, tudi kadar je izpad omrežja. Razsmerniški del hranilnika Kstar ima namreč dodaten UPS ali back up izhod, ki omogoča delovanje tudi v preimeru izpada omrežja. Na ta izhod se vežejo kritični porabniki, ki morajo delovati, tudi če javno omrežje izpade. Pri Kstar je ta izhod trifazni in moči 10kW. To pomeni, da se nanj lahko vežejo trifazni porabniki do skupne moči 10kW ali pa enofazni porabniki skupne moči 10kW, ki so ustrezno razporejeni po fazah.

Poleg razsmernika, je najpommebnejši del hranilnika, baterija narejena v tehnologiji LiFePo4, ki je proizvod firme CATL. CATL je največji svetovni proizvajalec li-ion baterij ki slovi po svoji kvaliteti. Vrsta električnih avtomobilov uporablja njihove baterije, med njimi tudi Tesla.
Baterije, ki so vgrajene v hranilnik Kstar zmorejo 10.000 ciklov ob 90% praznitvi. Na našem trgu ponujajo drugi hranilniki za gospodinjstva od 3.000 do 6.000 ciklov.

V tej sončni elektrarni je predviden hranilnik s kapaciteto 10kWh, vendar je mogoče baterije modularno dodajati do zmogljivosti 40kWh.

V elektrarno je vgrajenih 22 kvalitetnih "shingled" solarnih modulov Bluesun 480W . Efektivnost modulov je visoka - 23,1%, kar omogoča prav shingled tehnologija, kjer je vsak delček površine modula do konca izkoriščen. Okvirna potrebna površina za namestitev modula je cca. 2m2, moduli se lahko namestijo pokončno ali v ležečem položaju. Čeprav imajo moduli povečano toleranco proti senčenju, je pri namestitvi treba paziti, da nanje ne bo padala senca večino dnevna. Pri tem si lahko pomagate z oblikovanjem dveh vej modulov, saj ima razsmernik 2 MPPT-ja, ki to omogočata.

Solarna konstrukcija s katero bodo solarni paneli nameščeni na strehi, je proizvod nemšle firme K2, ki zagotavlja kakovost. Na razpolago je konstrukcija za vse vrste strešnih kritin.

Hranilnik je izredno eleganten in dizajnersko dovršen. Mogoče ga je namestiti tudi v bivalni prostor, saj baterije nimajo škodljivih izpustov, razsmernik pa deluje povsem tiho. Namestitev hranilnika elektrike Kstar je izredno enostavna in hitra. Dimenzije hranilnika Kstar 10kW 10kWh so: 1960 (višina) x 540 (širina) x 240mm (globina).

Kompletu za gradnjo sončne elektrarne so dodane tudi AC in DC zaščite, osnovne zaščite so vsebovane že v hranilniku, ostale je potrebno vgraditi. 

Za postavitev sončne elektrarne 10kW je potrebno enostavno soglasje Elektro distributerja. Skoraj ne vidimo možnosti, da bi lahko elektro distibuter zavrnil soglasje za ta tip elektrarne. S Smart metrom, ki je sestavni del Kstar razsmernika, se namreč omeji izvoz elektrike na nič. Postopek traja od enega do treh mescev, odvisno od lokacije namestitve.
Kupcem pripravimo najprej osnovni predračun, končni predračun se pripravi na osnovi ogleda. Nudimo pomoč pri izpolnjevanju zahtevka za soglasje, lahko pa tudi v celoti vodimo postopek za izdajo soglasja. 

Večina kupcev se odloča za našo montažo, dobrodošli pa so tudi samograditelji.

Eko sklad nudi možnost subvencije za elektrarne z hranilniki. Višina subvencije je 500€/kW sončne elektrarne oz. največ do 25% vrednosti sončne elektrarne. Sredstva so omejena, ne oklevajte z naročilom.
Preberite si koristne nasvete o solarnih sistemih na energija-solar.si