Košarica Količina:

0


Znesek:

0,00

34 let z vami
Pokličite nas na 01 530 26 50
Za odpadni avto akumulator vam vrnemo 7% od kapacitete pri nakupu v trgovini pon.-petek: 7h do 18h, sobota: 8h do 13h

Sončna elektrarna 6,3kW s hranilnikom Growatt 10kWh

Sončna elektrarna 6,3kW s hranilnikom Growatt 10kWh
  • po ponudbi
  • Šifra artikla:

    N13 01 063 GRO

Info na 01 530 26 50 ali nam pišite.

K izdelku, ki ste ga dodali v košarico, priporočamo tudi...

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Sončna elektrarna 6,3kW z Growatt hranilnikom 10kWh.

Cena sončne elektrarne z Growatt hranilnikom je zelo atraktivna, čeprav je v elektrarno vgrajen izredno kvaliteten hibridni razsmernik Growatt 10kW SPH 10000TL3 BH-UP    ( za ogled kliknite besedilo v modrem). Razsmernik deluje z baterijami in ima integriran UPS izhod. To pomeni, da boste na ta izhod lahko vezali najbolj kritične električne porabnike in jim zagotovili solarno elektriko tudi v primeru izpada omrežja.

Na streho boste namestili 14 efektivnih monokristalnih Bluesun Top con solarnih modulov 450W , skupaj bo torej  6,3kW solarne površine. Zato je potrebno zagotoviti okoli 28m2 površine. 

Viški energije se bodo shranjevali v baterijah. Originalne Growatt 5kWh LiFePO4 baterije nudijo vsaj 6.000 ciklov in popolno varnost. Zato je mogoče hranilnik namestiti tudi v bivalni prostor.

V kompletu sončne elektrarne je tudi solarna konstrukcija, AC in DC zaščita, optimizatorji, kabli, itd.

Sončna elektrarna lahko deluje z izvozom viškov v omrežje ali pa le za lastno rabo. Delna ali popolna omejitev izvoza viškov v omrežje  je enostavna, potrebne so le ustrezne nastavitve na Smart metru.

Sončna elektrarna, ki je narejena po sistemu net metering:

Izvaža viške v omrežje, kadar je na voljo več proizvedene solarne energije, kot je poraba in ko so baterije napolnjene. Hranilnik električne energije zagotavlja večjo stopnje samooskrbe. 6,3kW sončna elektrarna bo letno proizvedla okoli 7.000kWh elektrike.
Na koncu leta se naredi dobavitelj elektrike bilanco med izvoženo solarno elektriko v omrežje in porabljeno elektriko iz omrežja. 

Sončna elektrarna, ki ne izvaža viškov v omrežje, kjer je proizvedena elektrika le za lastno porabo:

Porabi proizvedeno energijo tam kjer nastaja. Navadno se delovanje sončne elektrarne nastavi tako, da solarna elektrika neposredno napaja električne porabnike, Viški se shranjujejo v baterijah. Če je energije iz solarnih modulov premalo, razsmernik dodaja še shranjeno energijo iz baterij. Če je energije iz obeh solarnih virov še premalo ali je sploh ni, se dodaja elektrika iz omrežja.

Za izkoriščenost sončne elektrarne, ki služi le za lastne potrebe, je zelo pomembna poraba podnevi, takrat, ko se solarna elektrika ustvarja.Če je poraba glede na ustvarjeno energijo premajhna in so baterije polne, se proizvodnja solarne energije začasno ustavi. Zato je treba zagotoviti podnevi delovanje čim več električnih porabnikov. S tem tudi podaljšujemo življenjsko dobo baterije in povečujemo efektivnost izrabe sončne elektrike.

Letno proizvodnjo 6,3kW sončne elektrarne, ki deluje brez izpustov viškov v omrežje, ni mogoče izračunati iz zgoraj opisanih opozoril.

V obeh primerih boste upravičeni do subvencij Eko sklada. Subvencija je 500€/kWh hranilnika, oz. največ 25% od celotne vrednosti investicije. Na voljo so tudi ugodni krediti.

Za postavitev obeh tipov sončnih elektrarn je potrebno enostavno soglasje elektro distributerja.
Preberite si koristne nasvete o solarnih sistemih na energija-solar.si