Košarica Količina:

0


Znesek:

0,00

34 let z vami
Pokličite nas na 01 530 26 50
Za odpadni avto akumulator vam vrnemo 7% od kapacitete pri nakupu v trgovini pon.-petek: 7h do 18h, sobota: 8h do 13h

Balkonska sončna elektrarna z baterijo

Balkonska sončna elektrarna z baterijo
 • Balkonska sončna elektrarna z baterijo
Balkonska sončna elektrarna z baterijo - izbor po želji kupca.

Izbirate lahko med različnimi vrstami solarnih modulov. Posebno opozarjamo na bifacialne module 400W, ki v kombinaciji z nosilcem modula z nagibom, bistveno povečajo učinkovitost solarnih modulov.

Bistven sestavni del balkonske sončne elektrarne je mikro razsmernikom moči 800W, ki mu pripadata tudi kabel in končni pokrovček.

Z nakupom balkonske sončne elektrarne boste prejeli tudi wi-fi povezavo, s katero boste lahko na mobilnem telefonu spremljali proizvodnjo in porabo sončne energije.

Nosilec solarnih modulov lahko izdelate sami, ali pa se odločite za eno od ponujenih možnosti. 

Ker želite v čim večji meri zajeti proizvedeno solarno elektriko, se odločite za nakup baterije.

Za pogled podrobnosti posamezne komponente kliknite za simbol puščice na desni: 

Podrobnejši opis in tehnične specifikacije kompleta.
V primeru nejasnosti, nas kontaktirajte.
 • 1.026,30 € vključno z DDVRedna cena: 1.107,10 €, Popust: 80,80 € (7,30%)
 • Najboljša cena* v 30 dneh: 1.026,30 € (0%)
 • ali od 27,32 € / mesec | Izračun obrokov

 • Šifra artikla:

  S2 03 0750 WIFIB

Strošek dostave: 23 €

Info na 01 530 26 50 ali nam pišite.

Zaloga: na zalogi

K izdelku, ki ste ga dodali v košarico, priporočamo tudi...

Komplet vsebuje:
 • Solarni modulIzberite solarni modul
  2x
 • Mikro inverter 800WDodajte mikro inverter
  1x
 • NosilecKaj pa nosilec za solarni modul? Nosilec za nagibom bo izboljšal učinkovitost solarnega modula.
  2x
 • Baterija za hrambo energijeZ vgradnjo baterije boste dosegli do 90% efektivnost sončne elektrarne
  1x
Skupaj:
Dodaj v košarico

Opis izdelka

Sončna elektrarna na balkonu za večjo neodvisnost.

Ceno balkonske sončne elektrarne upraviči povečana efektivnost izrabe proizvedene sončne energije. Balkonska sončna elektrarna z baterijo zagotovi, da se lahko do 90% proizvedene solarne energije porabi v gospodinjstvu. Zakaj bi brezplačno pošiljali kWh elektrike v omrežje? Namestitev je enostavna, zanjo ne potrebujete soglasja elektro distributerja.

Sončna elektrarna na balkonu brez hranilnika, izpušča brezplačno viške energije v omrežje, saj ne more zagotoviti časovne usklajenosti med proizvodnjo solarne energije in potrošnjo. Več o tem si lahko preberete na tej povezavi (kliknite na besedilo v modrem).

Sončna elektrarna za balkon 800W z baterijo 2,25kWh iz naše ponudbe, je sposobna letno proizvesti okoli 780kWh električne energije. Cena elektrike za gospodinjstva, ki je bila objavljena v februarju 2024, je znašala 0,22€/kWh. To pomeni potencialni letni prihranek 171€. 

Pri ceni 1.342€, kolikor znaša sončna elektrarnas 2kWh baterijo v naši ponudbi, bi bila odplačilna doba sončne elektrarne nekaj manj kot 8 let. Podobno odplačilno dobo imajo velike hišne sončne elektrarne. Cena elektrike bo nedvomno še rastla, ne smemo pa pozabiti tudi na prihranke pri plačilu omrežnine.

Sončno elektrarno z baterijo, sestavljata dva monokristalna solarna modula, ter mikro inverter 800W. Mikro inverter se enostavno namesti na hrbtni strani enega od solarnih modulov. Nato se mikro inverter poveže z baterijo, ki služi za hrambo elektrike.

Velika večina viškov elektrike, ki jih bosta modula proizvedla čez dan, se bo shranila v bateriji za porabo v nočnem času ali v času, ko ne bo na razpolago dovolj sonca. 

Če želite doseči res največji izplen iz vaše balkonske sončne elektararne, namestite bifacialna solarna modula in ju namestite na nosilca z nagibom. Tako bosta panela v najboljšem položaju in bosta najbolj efektivna.

Za namestitev balkonske sončne elektrarne z baterijo, ni potrebno pridobiti soglasja elektro distributerja. Le 14 dni pred namestitvijo sončne elektrarne morate o tem obvestiti elektro.
Preberite si koristne nasvete o solarnih sistemih na energija-solar.si